Agenda archief

 • Starthappening

  22/06/2014

  Op zondagnamiddag 22 juni 2014 is het feest in de Sahara, dan stellen we het Life+ project Together voor aan de pers en het brede publiek.

  Op het programma: boomklimmen, optreden ganzenfanfare, demonstraties schaapdrijven en schaapscheren, lammerknuffelhoek, knutselworkshops voor kinderen, een 45-meter hoge skywatch van waaruit je de hele omgeving kan overschouwen, ritjes met een huifkar, vertelhoek, een hapje en een drankje.

  Lees meer
 • Ter gelegenheid van de starthappeing op zondag 22 juni nemen we je mee op stap doorheen de Sahara naar de Blekerheide. De wandeling wordt begeleid door Rollin Verlinde (inverde) en Bart Tessens (ANB).

  Het aantal deelnemers is beperkt, schrijf je dus zeker vooraf in! Dat kan tot donderdag 19 juni. Klik hieronder op 'Lees meer' en vul je naam en e-mail adres in.

  Start wandeling: 14 uur
  Duur: 2,5 uur
  Vertrekpunt: aan de ingang van de tent op het terrein aan de Nieuwe Kopen

  Lees meer
 • Om de waardevolle heidegebieden te vrijwaren en de kans te geven uit te breiden, wordt ikv het Life+ Together project in het najaar van 2015 een deel van de naaldbomen gekapt. Het gaat over een oppervlakte van 47 ha.

  Met deze velling willen we meer kansen bieden aan de heide en de soorten die eraan verbonden zijn, zoals de gladde slang, de nachtzwaluw, de levendbarende hagedis en de boomleeuwerik. Dat zal enerzijds gebeuren door stroken naaldbos weg te kappen tussen verschillende heidegebiedjes, zodat deze met elkaar in verbinding komen. Verder zullen er extra stukken vrijgemaakt worden waar de heide zich zal kunnen ontwikkelen.

  Informatieavond

  Wie meer informatie wenst over deze uitvoeringswerken, kan hiervoor terecht op een informatieavond op woensdag 22 april om 20.00h in het stadhuis van Lommel0

 • In het kader van het Life+ project TOGETHER willen we waardevolle heidegebieden vrijwaren en de kans te geven uit te breiden. Daarom zullen we in het najaar van 2015 een deel van de naaldbomen kappen. Het gaat over een oppervlakte van 47 ha.

  Wie meer informatie wenst over deze uitvoeringswerken, kan hiervoor terecht op een informatiewadeling.

  Datum: zondag 10 mei | 10u30 tot 12u00
  Vertrek: Parking De Soeverein, hoek van Speelpleinstraat/Nieuwe Kopen, Lommel

  Vooraf inschrijven is niet nodig.

  Lees meer
 • Spannende activiteit voor kinderen en ouders, in het kader van de dag van Natura 2000.

  Start: 14 uur
  Einde: +/- 16u30

  Zet deze dag alvast in je agenda want dit wil je niet missen!
  Deelname is gratis, maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@togetherfornature.be met daarin je naam + het aantal kinderen (vermeld ook de leeftijd van elk kind) + het aantal volwassenen.

  Lees meer
 • Symposium 10 jaar Bosland

  12/10/2016 - 14/10/2016

  Met het internationaal symposium ‘Integrated governance: increasing opportunities for nature and society’ viert Bosland van woensdag 12 oktober 2016 t.e.m. vrijdag 14 oktober 2016 haar tiende verjaardag. Ook Life+ project Together krijgt daarbij speciale aandacht als praktijkvoorbeeld. Het symposium vindt plaats in Centerparcs de Vossemeren, Lommel.


  Bekijk het programma.

  Lees meer
 • Vraag je je ook af waarom je her en der grootschalige werken ziet in de Lommelse Sahara, in het Riebos en op de Blekerheide? Zijn kleinschalige ontbossing en plagwerken echt nodig?

  Tijdens een prachtige wandeling door het natuurgebied, doet Bart Tessens (Agentschap voor Natuur en Bos) op zondag 23 oktober 2016 volledig uit de doeken hoe we de oorspronkelijke heide en zeldzame dieren weer alle ontwikkelingskansen bieden. En wie weet komen sommige diertjes dan wel even piepen!

  Schrijf je dus snel in via info@togetherfornature.be: we starten om 10u30. Plaats van afspraak: kruising van de straat in de putten en Blekerheide.

  Lees meer
 • Welke geheimen geven de wilde dieren van de Lommelse heide prijs? Ontdek het met het hele gezin tijdens een boeiende wandeling langs de prachtige natuur van de Blekerheide en Riebosserheide.
  En wie weet: misschien komen sommige dieren wel even piepen.

  We starten om 08u30 aan De Lossing, vlakbij het natuurgebied: Lossingsweg 21, 3920 Lommel.
  Gids: Koen Driessen (Agentschap voor Natuur en Bos), projectcoördinator Life+ TOGETHER

  Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers beperkt tot 30.

  Schrijf je dus snel in via info@togetherfornature.be, met vermelding van je naam, voornaam, het aantal volwassenen, het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen.
  We vragen dit om de wandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen.
   

  Deze wandeling maakt deel uit van een reeks activiteiten in heel Vlaanderen om het 25-jarig bestaan van het Europees Natura 2000-netwerk en LIFE te vieren.

 • Aan de vooravond van de Europese week van Natura 2000, trekken we het projectgebied in voor een boeiende voorjaarswandeling.

  Het thema van de Europese week is 'Green cities for a greener future'. Dat is echt helemaal op het lijf geschreven van de stad Lommel.
  De wandeling zal voornamelijk gefocust zijn op de natuurwerken in kader van Life+ TOGETHER. Daarnaast lichten we ook andere groene initiatieven van de stad Lommel kort toe.

  Doelpubliek: volwassenen

  Afstand: een 6-tal kilometer

  We starten om 10u aan De Lossing, vlakbij het projectgebied: Lossingsweg 21, 3920 Lommel.

  Gids: Koen Driesen (Agentschap voor Natuur en Bos), projectcoördinator Life+ TOGETHER

  Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Schrijf je dus snel in via info@togetherfornature.be, met vermelding van je naam, voornaam, het aantal deelnemers.

 • De terreinwerken van Life+ TOGETHER zijn afgerond en de unieke heidedieren en -planten vinden weer stilaan hun draai op de Blekerheide, in het Riebos en de Sahara.
  Om dat te vieren en om de concrete resultaten te bezichtigen, verwelkomen we je graag op 9 september 2018, van 14u tot 17u.

  Wat mag je verwachten? Een gezellig evenement midden in de natuur met kindergrime, een vertelhoekje, een zoektocht en geleide wandeling, ezelknuffelen, muziek, een huifkartocht en veel meer.
  Toegang is gratis. Kom dus zeker een kijkje nemen!