Nieuws

 • Download het Layman's report

  19/03/2019

  Vier jaar lang werkten het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), stad Lommel, Inverde en Sibelco samen aan de realisatie van het Life+ project ‘TOGETHER’. Vier jaar lang werd gewerkt aan het herstel van de heide in het projectgebied.
  Er werden ingrijpende werken uitgevoerd, planten- en diersoorten werde gemonitord en er werden tal van activiteiten georganiseerd. Dit Layman's report biedt je een beknopt overzicht van alles wat binnen de vier jaar van het project werd uitgevoerd en gerealiseerd. Klik in het menu hierboven op 'publicaties' om het Layman's report te downloaden.

 • Life+ TOGETHER loopt ten einde

  20/12/2018

  Sinds 2013 slaan het Agentschap voor Natuur en Bos, Inverde, stad Lommel en Sibelco de handen in mekaar om de heidehabitats in het Riebos, de Blekerheide en de Sahara uit te breiden. De afgelopen jaren onderging het projectgebied een grondige make-over. In het kader van het project werden met de steun van Europa tientallen hectare monotoon naaldbos gekapt om er de heide te herstellen zoals die er historisch aanwezig was. Op die manier boden we nieuwe kansen aan erg zeldzame dier- en plantensoorten die wisten stand te houden op de resterende heide. Om de impact van de werken te meten, volgden lokale vrijwilligers en professionele onderzoekers de voorbije jaren een aantal soortgroepen nauwgezet op. Hartelijk dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet!

 • Save the date 9 september 2018 - Slothappening Life+ TOGETHER

  Save the date 9 september 2018 - Slothappening Life+ TOGETHER

  12/07/2018

  De terreinwerken van Life+ TOGETHER zijn afgerond en de unieke heidedieren- en planten vinden weer stilaan hun draai.
  En gaan een mooie toekomst tegemoet. Om dat te vieren verwelkomen we je graag op 9 september 2018, van 14u tot 17u.

  Plaats van afspraak? De uitkijktoren aan de Sahara (Lommel)
  Parkeren? Lossingsweg 21, 3920 Lommel
  Wat mag je verwachten? Kindergrime, een vertelhoekje, een zoektocht en geleide wandeling, muziek, een huifkartocht, ezelknuffelen en nog veel meer. Toegang is gratis. Kom dus zeker een kijkje nemen!

 • Knuffelbeesten maken leerlingen warm voor heideherstelproject

  Knuffelbeesten maken leerlingen warm voor heideherstelproject

  28/05/2018

  Speciaal voor het Europese Life+ TOGETHER heideherstelproject werden twee knuffelbeesten op maat gemaakt van de Lommelse natuur. Het gaat om de kwetsbare gladde slang en de boomleeuwerik. Twee diertjes die erg gebaat zijn bij de werken die uitgevoerd zijn in de Sahara, Riebos en Blekerheide.

  Komende week krijgen alle Lommelse leerlingen van de 3de kleuterklas tot en met het 4de leerjaar zo’n knuffeldier of een kwartetspel, samen met een infofolder en grappig filmpje over het projectgebied. Op die manier leren ze meer over de lokale natuur en de bijzondere en unieke diertjes die er leven. Het filmpje kan je bekijken via www.vimeo.com/inverde/diedagopdeheide

   

   

 • Aan de vooravond van de Europese week van Natura 2000, trekken we het projectgebied in voor een boeiende voorjaarswandeling.
  Het thema van de Europese week is 'Green cities for a greener future'. Dat is echt helemaal op het lijf geschreven van de stad Lommel. De wandeling zal voornamelijk gefocust zijn op de natuurwerken in kader van Life+ TOGETHER. Daarnaast lichten we ook andere groene initiatieven van de stad Lommel kort toe.

  Lees meer