Nieuws

 • Save the date 9 september 2018 - Slothappening Life+ TOGETHER

  Save the date 9 september 2018 - Slothappening Life+ TOGETHER

  12/07/2018

  De terreinwerken van Life+ TOGETHER zijn afgerond en de unieke heidedieren- en planten vinden weer stilaan hun draai.
  En gaan een mooie toekomst tegemoet. Om dat te vieren verwelkomen we je graag op 9 september 2018, van 14u tot 17u.

  Plaats van afspraak? De uitkijktoren aan de Sahara (Lommel)
  Parkeren? Lossingsweg 21, 3920 Lommel
  Wat mag je verwachten? Kindergrime, een vertelhoekje, een zoektocht en geleide wandeling, muziek, een huifkartocht, ezelknuffelen en nog veel meer. Toegang is gratis. Kom dus zeker een kijkje nemen!

 • Knuffelbeesten maken leerlingen warm voor heideherstelproject

  Knuffelbeesten maken leerlingen warm voor heideherstelproject

  28/05/2018

  Speciaal voor het Europese Life+ TOGETHER heideherstelproject werden twee knuffelbeesten op maat gemaakt van de Lommelse natuur. Het gaat om de kwetsbare gladde slang en de boomleeuwerik. Twee diertjes die erg gebaat zijn bij de werken die uitgevoerd zijn in de Sahara, Riebos en Blekerheide.

  Komende week krijgen alle Lommelse leerlingen van de 3de kleuterklas tot en met het 4de leerjaar zo’n knuffeldier of een kwartetspel, samen met een infofolder en grappig filmpje over het projectgebied. Op die manier leren ze meer over de lokale natuur en de bijzondere en unieke diertjes die er leven. Het filmpje kan je bekijken via www.vimeo.com/inverde/diedagopdeheide

   

   

 • Aan de vooravond van de Europese week van Natura 2000, trekken we het projectgebied in voor een boeiende voorjaarswandeling.
  Het thema van de Europese week is 'Green cities for a greener future'. Dat is echt helemaal op het lijf geschreven van de stad Lommel. De wandeling zal voornamelijk gefocust zijn op de natuurwerken in kader van Life+ TOGETHER. Daarnaast lichten we ook andere groene initiatieven van de stad Lommel kort toe.

  Lees meer
 • De afgelopen jaren werd in het projectgebied flink geïnvesteerd in grootschalige heideherstelwerken. Dat met als doel om de Boslandse heide te herstellen en de unieke diertjes die er leven meer kansen te bieden. Vorige week ging de laatste fase van de terreinwerken van start. Die omvatten het afgraven van de bovenste grondlaag van een perceel van 10 hectare dat vroeger in landbouwgebruik was.

  Lees meer
 • De winter staat voor de deur, de dagen worden merkbaar korter en de nachten langer. Ook de natuur gaat in rustmodus. Bomen laten hun bladeren vallen en van heel wat planten is nog maar weinig groen over.
  Ook heel wat dieren doen het kalmer aan tijdens de winterperiode. De gladde slang is 'ondergedoken' en blijft nog tot maart-april in 'winterslaap'. Wil je meer weten over de gladde slang? We maakten vorige zomer een leuk filmpje over dit mysterieuze dier.

  Lees meer